Aaltjesmiddel NEMguard DE: forse uitbreiding etiket


 

Augustus 2017: NEMguard DE: forse uitbreiding etiket

NEMguard is een groen middel tegen aaltjes op basis van knoflookextracten. Sinds dit voorjaar is het toegelaten in de teelt van wortelen en deze week heeft het Ctgb de toelating fors uitgebreid.

Etiketuitbreiding

In totaal zijn 21 gewassen of gewasgroepen aan het etiket toegevoegd zoals o.a. witlof (pennenteelt), aardbei, koolgewassen, wortel- en knolgewassen, ui-achtigen, stengelgroenten, en vele sierteeltgewassen. In de teelt van wortelen is het product al sinds dit voorjaar toegelaten via de Green deal.

Toepassing

Toepassing is mogelijk in diverse gewassen voor of tijdens het zaaien/ planten met 20 tot 60 kg//ha. Daarnaast is het ook mogelijk drie keer toe te passen in o.a. aardbeien, lelie, boomkwekerijgewassen en vaste planten. Toepassen kan voor of tijdens planten en volvelds na opkomst tot maximaal 60 kg/ha. Dit biedt extra mogelijkheden voor het beheersen van aaltjes in deze gewassen.

NEMguard DE biedt op natuurlijke wijze bescherming tegen schadelijke aaltjes. Het middel laat geen residu achter in gewassen waardoor het voor telers eenvoudiger is om aan de strenge (residu)normen van retailers te voldoen. NEMguard DE past perfect in een teeltstrategie die daarop is afgestemd

Bron: Certis

Méér informatie leest u op de website van de fabrikant

Het etiket kunt u hieronder downloaden.

 

Gekoppelde documenten openen of opslaan:
Nemguard_DE_etiket.pdfNemguard_DE_etiket.pdfma 28 aug 2017