Nieuws


Algemeen
Akkerbouw
Bloembollen
Sport, golf, hovenier
Groenteteelt
Veehouderij
Winkel & werkplaats
Sierteelt
ACTIE: Winter servicebeurt maaimachines
vrijdag 17 november 2017

ACTIE: Winter servicebeurt maaimachines

De winteractie van de Groene vakwinkel is weer begonnen! Bij de winter servicebeurt van uw maaimachine kunt u een GRATIS sneeuwschep komen afhalen in de winkel. 

Uw maaimachine wordt GRATIS opgehaald en weer netjes thuis gebracht.

De actie loopt tot eind februari 2018. Meldt u dus snel aan!
 

Lees Verder

Voederbietendemo 18 oktober 2017
dinsdag 17 oktober 2017

Voederbietendemo 18 oktober 2017

De afgelopen jaren staat de teelt van voederbieten weer volop in de belangstelling. Oorzaken hiervan zijn veranderende regelgeving, uitzonderlijke kVEM-opbrengsten van voederbieten en de ruime ruwvoervoorraden bij veel veehouders.

Graag nodigen wij u daarom uit voor een interessante voederbietenbijeenkomst op Woensdag 18 oktober 2017
U kunt tussen 11.00 en 15.00 inlopen en voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Locatie: René Franzen | Leekerweg 25 | 1768 BM Barsingerhorn
Graag tot ziens!
 

Lees Verder

Zuiveringsplicht glastuinbouw
maandag 16 oktober 2017

Zuiveringsplicht glastuinbouw

Per 1 januari 2018 krijgen alle glastuinders te maken met de zuiveringsplicht voor het lozen van drainagewater, drainwater of filterspoelwater. Dit geldt voor iederen, dus ook voor kleine bedrijven of ondersteunend glas.

 

 

Lees Verder

Agrotheek info 9 oktober 2017
maandag 9 oktober 2017

Agrotheek info 9 oktober 2017

De oogst van veel gewassen gaat op dit moeizaam met effecten van de vele regen in september. Nog niet veel tarwepercelen zijn ingezaaid. Voor de pootgoedtelers geven de resultaten van de nacontrole soms enige negatieve verrassingen en er is veel aandacht voor drogen van verschillende producten.  

Lees Verder

Open dag Peen 11 oktober 2017
woensdag 4 oktober 2017

Open dag Peen 11 oktober 2017

Woensdag 11 oktober laten het Peenplatform en Delphy Quality Carrots zien waarom de handen ineen geslagen zijn. Gedurende het teeltseizoen zijn veel verschillende demonstraties en proeven behandeld om de resultaten te laten zien tijdens de open dag peen. Crop Solutions draagt hierin ook bij. 
 
En de onderwerpen zijn zeer divers: - Rassendemonstraties van Bejo, Hazera, Bayer vegetable seeds en Seminis - Bemestingsdemonstraties van Van Iperen en Crop Solutions - Onderzoek naar effectiviteit van loofsnijden - Zaadontsmetting in verschillende rassen door Koppert - Onderzoek naar plantversterkers van AleOMenno en Crehumus - Beheersing van wortelvlieg door Certis en ‘de Groene Vlieg’ - Demonstratie spuittechniek met verschillende spuitsystemen - Plantvoeding volgens de systemen van Alfing, N-xt, Plant Health Cure en Plantcoaching 

Lees Verder

Agrotheek info 10 september 2017
maandag 11 september 2017

Agrotheek info 10 september 2017

In deze periode worden de consumptieaardappelen voor de lange bewaring doodgespoten. Na spuiten duurt het nog 14-20 dagen voordat de aardappelen goed loslaten. Controleer voor het spuiten wel eerst of de aardappelen het minimaal gewenste onderwatergewicht OWG van 360 gram bereikt hebben.


Brassica journaal 4 - augustus 2017
woensdag 30 augustus 2017

Brassica journaal 4 - augustus 2017

De tripsdruk blijft onverminderd hoog. Ondanks dat er strakke spuitschema’s ter bestrijding van de tripsen worden gehanteerd, moet vroege kool vaak al geblazen worden om de, tot 6 bladeren diep, aanwezige trips te verwijderen. Nu is ook de bewaarkool aan de beurt. Controleer al uw percelen door de grootste kolen per ras en per perceel open te pellen. Een oppervlakkige controle volstaat niet. Ter illustratie 4 foto’s van dezelfde kool hiernaast afgebeeld. Oppervlakkig lijkt de kool vrij van trips. Onder het eerste blad wordt de trips aantasting pas zichtbaar. Dit gaat zeker door tot het 3e blad. Omdat tripsen tot onder het eerste blad gedeeltelijk bestreden kunnen worden, werkt dus alleen een preventieve aanpak. In onderstaande tabel de toegelaten middelen die een zekere mate van effect hebben op trips. De tripsdoders zijn de drie Pyrethroïden, deze hebben alleen contactwerking: alleen trips die worden geraakt worden bestreden. Tracer en Calypso zijn 1 blad systemisch. Als er dus tripsen onder het eerste blad aanwezig zijn, dient Tracer of Calypso toegevoegd te worden. Een toevoeging van Attracker verbetert het rendement met ongeveer 25%. Movento dient tijdens start koolvorming toegepast te worden. Vervolgens groeit Movento mee met de bladopbouw. Tot ongeveer drie weken na de tweede bespuiting wordt trips bestreden door een verstoring van de vetopbouw. Movento werkt vooral op de eerste trips die vanuit de grond komen. Op deze manier wordt een populatieopbouw voorkomen.

Zodra de kool hard wordt moeten de andere middelen voorkomen dat tripsen meer dan 1 blad diep kunnen komen.

Afbeelding met kool, groente
Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Lees Verder

2 en 3 september Boerenversmarkt 2017
dinsdag 29 augustus 2017

2 en 3 september Boerenversmarkt 2017

Ook de vakwinkel van de CAV Agrotheek staat aanstaande weekend op de boerenversmarkt!

Zaterdag 2 en zondag 3 september van 11 tot 17 uur bent u weer van harte welkom op onze grootse #Boerenversmarkt! Meer dan 40 boeren, tuinders en versproducten laten u zien en proeven wat voor moois er van de Noordhollandse bodem komt. Het evenement vindt plaats in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster en is gratis toegankelijk. Info over de deelnemers vindt u op www.boerenversmarkt.com . Graag tot ziens!

Lees Verder

Bloembollenbericht augustus 2017
donderdag 24 augustus 2017

Bloembollenbericht augustus 2017

In dit bericht leest u het laatste nieuws over de ontwikkelingen betreffende fustloos-emissievrij bolbehandelen, zuurbeperking na oogst, bolbehandelingsproef afgelopen seizoen en ontwikkelingen LED.


Agrotheek info 10 augustus 2017
maandag 14 augustus 2017

Agrotheek info 10 augustus 2017

We zijn inmiddels in een wisselvallig weertype beland. In deze periode van het jaar beginnen ook de dauwnachten langer te worden, waardoor de bladnatperiodes verlengen. Deze omstandigheden geven veel schimmelziektes meer kansen om in gewassen toe te slaan.

Lees Verder

Brassica journaal 3 - augustus 2017
dinsdag 1 augustus 2017

Brassica journaal 3 - augustus 2017

Wijziging gebruiksvoorschrift slakkenkorrels

Sinds een paar jaar zijn alleen slakkenkorrels met de werkzame stof ijzer(III)fosfaat toegelaten. Dit product is onder 3 merknamen toegelaten, te weten: Iroxx, Cropguard slakkenkorrels en Derrex. Per merknaam zijn 4 toepassingen per 12 maanden mogelijk. Met het vernieuwde etiket is het stapelen van middelen met dezelfde werkzame stof en formulering niet meer mogelijk. Wat nog wel kan is afwisselen van product (4 x 7kg Iroxx/ Cropguard slakkenkorrel  en 4 x 7 kg Derrex). Het oude etiket mag nog verkocht worden tot 1 december 2017 en kan dan tot 1 december 2018 worden opgebruikt volgens het oude etiket.

Lees Verder

Agrotheek info 19 juli 2017
maandag 24 juli 2017

Agrotheek info 19 juli 2017

Algemeen

De groeiomstandigheden zijn de afgelopen weken goed geweest. Ook de afrijping van de granen gaat vlot dit jaar. Valse meeldauw en trips in uien lijken onder controle en we hebben nog geen phytophthora meldingen in aardappelen. In suikerbieten zijn diverse meldingen met een stemphylium aantasting.

Lees Verder

De nieuwe website CAV Agrotheek
dinsdag 23 mei 2017

De nieuwe website CAV Agrotheek

CAV Agrotheek heeft een nieuwe website! Zoals u kunt zien zijn de meeste pagina's gevuld met informatie omtrent nieuws, onze producten & diensten en andere belangrijke informatie. 

Sommige pagina zijn nog in de afwerking, maar we willen u alvast kennis laten maken met de nieuwe omgeving. 

 

Inloggen Mijn Agrotheek

Klanten kunnen met hun eigen debiteurnummer en wachtwoord inloggen op de Portal van Mijn Agrotheek. Achter deze gesloten omgeving kunt u persoonlijke gegeven vinden zoals uw factuuroverzicht, mineralenoverzicht en onze Agrotheek Nieuwsbrieven. 

 

Heeft u vragen over de nieuwe website of over de Portal? Neem dan contact op met het hoofdkantoor: (088) 9900700. 

Lees Verder

CAV Agrotheek nu ook SKL keuringsstation
maandag 22 mei 2017

CAV Agrotheek nu ook SKL keuringsstation

Per 22 mei 2017 is CAV Agrotheek SKL keuringsstation. 

CAV Agrotheek beschikt over de juiste testapparatuur en opgeleide keurmeesters om de keuringen van deze apparatuur op een goede manier uit te voeren.

De dienst wordt beschikbaar gesteld voor nieuw verkochte apparatuur, aangeschaft bij de Groene Vakwinkel van CAV Agrotheek. 

Nieuwe apparatuur is vervolgens 6 jaar gevrijwaard van keuring. volgens dient de apparatuur elke 3 jaar gekeurd te worden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor (088) 9900700.

Lees Verder

Inspecties imidaclopridhoudende middelen bij kastelers
dinsdag 14 maart 2017

Inspecties imidaclopridhoudende middelen bij kastelers

De NVWA start in het voorjaar met inspecties om te controleren of kastelers zich houden aan de voorwaarden voor het gebruiken en in voorraad hebben van gewasbeschermingsmiddelen met imidacloprid (o.a. Admire, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG en WOPRO Imidacloprid 70 WG). Hiervoor gelden vanaf 15 maart 2017 strenge eisen.

Lees Verder

Bodemvoorraad van veel elementen slinkt
zaterdag 11 februari 2017

Bodemvoorraad van veel elementen slinkt

Bodemvoorraden van veel elementen slinken. Gewassen krijgen een gebrek aan elementen waar nooit een tekort aan was. Telers mogen er niet van uitgaan dat de buffer dat opvult, zegt Ton Hendrickx van CropSolutions.

Lees Verder