Tripsbestrijding glastuinbouw; uitbreiding etiket Nocturn


Het insectenbestrijdingsmiddel Nocturn is voortaan ook toegelaten in snijbloemen en potplanten (zowel substraat als vollegrond). In combinatie met suikerwater bestrijdt Nocturn zowel larvale als volwassen trips. Daarnaast heeft het een werking op rupsen.

Per jaar zijn vier toepassingen mogelijk in twee blokken van twee toepassingen. Binnen een blok moet een wachttijd van zeven dagen aangehouden worden en tussen de blokken 28 dagen.

Natuurlijke vijanden en bestuivers

Uit onderzoek is gebleken, dat Nocturn zeer veilig is voor natuurlijke vijanden en daarom ook prima geschikt voor de geïntegreerde teelt. Nocturn is ook volledig veilig voor zowel bijen als hommels.

Zacht voor het gewas

Nocturn is een emulsie in water (EW). Daardoor is het middel zeer zacht voor het gewas. Ook laat een bespuiting totaal geen zichtbaar residu achter op de vruchten en bloemen.

Juiste etiket

Het nieuwe W2 etiket kunt u onderaan downloaden.

Het Ctgb heeft een uitverkoop toegestaan van product met oude etiket (W1) van 6 maanden en een opgebruik van 12 maanden. Dit betekent dat product met oud etiket is toegestaan voor verkoop tot 1 december 2017 en een opgebruik is toegestaan tot 1 juni 2018

De eerste nieuwe leveringen zullen nog een oud etiket bevatten. Het is uiteraard vanaf heden toegelaten Nocturn® in te zetten voor alle, nieuwe toegelaten gebruiken zoals gepubliceerd op de Ctgb website, ook al ontvangt u nog product waar de uitbreiding nog niet op staat.

Wel is de gebruiker van dit middel per 1 januari 2018 verplicht om het afvalwater van bedekte teelten met minimaal 95% te zuiveren voor lozing op het riool of oppervlaktewater.

 

De productfolder kunt u hieronder downloaden;

 

Gekoppelde documenten openen of opslaan:
Nocturn productfolder.pdfNocturn productfolder.pdfma 19 jun 2017
Nocturn etikettekst (W2).pdfNocturn etikettekst (W2).pdfma 19 jun 2017