Even voorstellen: Bram Moras - CAV Agrotheek
Zoeken
  • Nieuws

    Nieuws

Nieuws

Even voorstellen: Bram Moras

Even voorstellen: Bram Moras

Bram Moras heeft zijn roots in ons agrarisch gebied liggen. Hij is geboren als Tuitjenhorner, maar woont nu al 15 jaar in Sint Maarten. Hij woont samen met zijn vriendin en haar vier kinderen en dat staat thuis garant voor een gezellige drukte. Bram is op 1 januari in dienst gekomen als loodsmedewerker en neemt een deel van de transportplanning op zich.

 

Van plant tot klant

Voordat Bram bij CAV Agrotheek in dienst kwam, werkte hij 16 jaar bij B-four in Warmenhuizen, een grotere teler van sla en bleekselderij voor de groenteverwerkingsindustrie. “Ik begon met sla snijden als zaterdagbaantje. Ook de stage van mijn Mbo-opleiding transport en logistiek heb ik daar gelopen. Na mijn opleiding ben ik bij B-four in dienst gekomen. Uiteindelijk bemoeide ik mij met allerhande zaken, zeg maar van plant tot klant. Verder deed ik de personeelsplanning, een deel van de kwaliteitsbeheersing, registratie en certificering.”

 

Pak aan waar je je prettig in voelt

Bram wist dat er vacatures openstonden bij CAV Agrotheek, maar toen hij teeltadviseur Nils van Straten sprak, maakte deze hem enthousiast om te solliciteren: ”Tijdens het sollicitatiegesprek begreep ik, dat ik met mijn brede werkervaring en mijn opleiding veel vrijheid zou krijgen om mijn functie zelf in te richten. Onder het motto ‘pak maar aan waar je je prettig in voelt, er is hier meer dan genoeg te doen’, ben ik begonnen. Ook is mij gelijk verteld dat het een jaar duurt voordat ik het bedrijf helemaal ken.” Ieder seizoen, elke maand en bijna iedere week brengt zijn eigen uitdaging met zich mee. Nu is in het voorjaar veel werk gericht op levering van zaaizaden en kunstmest. De tarweoogst zal zeker weer heel andere uitdagingen met zich mee brengen voor Bram.

 

Ik begrijp de hectiek van de klant en de werksfeer binnen het bedrijf is erg goed

 

Ruimte om mee te denken

“Het huidige team in de loods werkt hier gemiddeld pas een jaar. Ik krijg het gevoel, dat mijn collega’s openstaan voor mijn kijk op de werkzaamheden in de loods, of zaken anders kunnen, of dat de huidige werkwijze al de meest effectieve is. Het management geeft mij de ruimte om mee te denken, daar voel ik mij erg prettig bij. Ik houd ervan om dingen praktisch aan te pakken en efficiënt te werken. Dit is pas mijn derde maand bij CAV Agrotheek, maar ik voel mij al heel betrokken bij het bedrijf. Ik begrijp de hectiek van de klant en de werksfeer binnen het bedrijf is erg goed.”