Sierteelt - CAV Agrotheek CARE
Zoeken
  • Sierteelt

    Sierteelt

Sierteelt

Bij CAV Agrotheek hebben we een passie voor de groei en bloei van sierteeltproducten. Onze kennis strekt zich uit over een breed scala aan gewassen, met een speciale focus op innovatieve oplossingen voor gewasbescherming en -versterking. Ons assortiment in de sierteelt is zorgvuldig samengesteld uit productgroepen zoals geïntegreerde gewasbeschermingsproducten, waaronder plantversterkers en biostimulanten, biologische gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, bodemverbeteraars, en essentiële tuinbouwbenodigdheden. Plantversterkers zijn hierbij een voorbeeld van onze innovatieve benadering om planten weerbaarder te maken tegen stressfactoren.

Pioniers in Pioenrozenteelt

Pioniers in Pioenrozenteelt

De teelt van pioenrozen, een sector die aanzienlijke groei doormaakt, is een van onze specialisaties. CAV Agrotheek staat bekend als de voornaamste adviseur voor pioenrozentelers in Nederland, mede dankzij onze diepgaande kennis van de unieke uitdagingen in deze teelt. Wij ondersteunen telers in het navigeren van de uitdagingen die komen kijken bij het telen van pioenrozen, van weersafhankelijke groei tot het effectief beheren van ziekten en plagen.

Biologische bestrijders

CAV Agrotheek beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van biologische bestrijders, waardoor wij telers kunnen adviseren over de meest effectieve inzet van bijvoorbeeld sluipwespen binnen hun specifieke teeltomstandigheden. Onze experts evalueren zorgvuldig de plaagdruk en de omgevingsfactoren om een op maat gemaakt bestrijdingsplan te ontwikkelen.

 

Sluipwespen: Natuurlijke beschermers van uw gewassen

Sluipwespen zijn een van de meest effectieve biologische bestrijders in de strijd tegen diverse plagen in de sierteelt. Deze kleine, maar krachtige insecten richten zich specifiek op de larven van plaaginsecten, zoals bladluizen, witte vliegen en rupsen, waardoor ze een essentieel onderdeel vormen van een geïntegreerd gewasbeschermingsplan. Door sluipwespen in te zetten, kunnen telers de noodzaak voor chemische gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk verminderen, wat leidt tot een gezondere teeltomgeving en een sterker, veerkrachtiger gewas.

 

Advies en innovatie

De sierteelt is een dynamische sector die zich snel ontwikkelt. Onze adviseurs zijn actief in zowel de teelt onder glas als de openlucht sierteelt, waarbij ze nauw samenwerken met ondernemers om innovatieve en duurzame teeltmethoden te bevorderen. Het vergroenen van gewasbeschermingsmiddelen is een belangrijk thema, vooral in bedekte teelten, waar de integratie van chemische en groene middelen met biologische bestrijding centraal staat.

 

Wij streven ernaar uw partner te zijn in de groei van prachtige en gezonde bloemen en planten, met als resultaat een bloeiende toekomst voor uw sierteeltbedrijf.