Glastuinbouw - CAV Agrotheek CARE
Zoeken
  • Glastuinbouw

    Glastuinbouw

yhbbhy

yhbbhy

hhb

CAV Agrotheek CARE

Agrotheek ontzorgt telers door middel van advies en als leverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaden, bloembollennetten, bedrijfsbenodigdheden en diverse diensten.

Agrotheek is een gevestigde naam in alle sectoren van de landbouw en biedt naast advies ook een rijk pakket aan diensten aan. Op deze manier kunnen wij u in het hele teeltseizoen ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Uw bedrijfsrendement is leidend in ons dagelijks handelen. Met Agrotheek heeft u altijd zicht op een goed resultaat. Met een breed team van ervaren specialisten kan Agrotheek u als teler helpen bij elke teelt.  
Agrotheek CARE.

Kernwaarden

  • Sterk netwerk
  • Teeltspecialisten
  • Dichtbij
  • Ontzorgt

Lees meer over wat wij doen

Glastuinbouw

CAV Agrotheek bevindt zich in het hart van het grootste kassengebied in Noord-Holland, Agriport A7. In de glastuinbouw worden bloemen en groenten gekweekt onder omstandigheden die gunstig zijn voor de planten. In tegenstelling tot de buitenteelt, benut de glastuinbouw de voordelen in de vorm van een beschermde teelt. In de kas wordt onder gecontroleerde atmosfeer gestreefd naar het optimum. Agrotheek ondersteunt telers bij het maken van de juiste keuze.

In de glastuinbouw is het onder gecontroleerde omstandigheden goed mogelijk IPM (Intergated Pest Management) te intergreren in uw teelt. Dit houdt een brede aanpak van bestrijding in, waarbij verschillende facetten worden meegenomen. Denk aan aanvaardbare plaagniveua's of het hanteren van schadedrempels. Ook rassenkeus is een belangrijk aspect op het gebied van het verminderen van gewasbescherming in de teelt. 

In het seizoen wordt het gewas gemonitord en waar nodig worden teeltmaatregelen genomen. De inzet van natuurlijke vijanden is gemeengoed in de glastuinbouw. Dit wordt hoofdzakelijk mogelijk gemaakt doordat deze insecten de voedselbron dichtbij hebben en zij niet kunnen ontsnappen uit de afgesloten kas. 

Onder glas kan een variateit aan gewassen geteeld worden. Van groenten als paprika's, tomaten en komkommers, als sierteelt waarbij prachtige bloemen worden geteeld.