CAV Agrotheek CARE - GLB adviestool
Zoeken

GLB en het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn

Bent u als agrariër al voorbereid op de veranderingen die 2024 met zich meebrengt? Met de invoering van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn staat de landbouwsector voor een belangrijke transitie. Bij CAV Agrotheek begrijpen we dat deze veranderingen vragen om een nauwkeurige aanpassing in uw bedrijfsvoering. Daarom staan wij klaar om u te begeleiden.

 

Een nieuwe kijk op landbouwsubsidies

Het nieuwe GLB introduceert een vernieuwd premiestelsel, bestaande uit een basispremie en een meer innovatieve eco-regeling. Op deze manier wordt middels subsidie gestuurd naar een meer natuur-inclusieve manier van telen. Deze veranderingen kunnen ook kansen bieden voor uw bedrijf.

De adviseurs van CAV Agrotheek hebben ervaring in het opstellen van bouwplannen die aansluiten bij deze nieuwe GLB-regelgeving. Zij vertalen de complexe regels naar een praktische invulling, specifiek voor uw landbouwbedrijf.

 

Duurzaam met Bufferstroken en Akkerranden

De focus van het nieuwe GLB ligt op duurzaamheid en milieubehoud. Hierin spelen bufferstroken en akkerranden een essentiële rol. Deze elementen zijn niet alleen cruciaal voor de bescherming van waterwegen en het verhogen van de biodiversiteit, maar kunnen ook financieel gunstig voor uw bedrijf uitpakken. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het adviseren over de aanleg en het onderhoud van bufferstroken en akkerranden.

 

De GLB Adviestool van CAV Agrotheek

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, maakt CAV Agrotheek gebruik van de GLB Adviestool van Component Agro. Deze tool is altijd actueel en biedt een duidelijk beeld van wat het nieuwe GLB voor uw bedrijf kan betekenen, met bijzondere aandacht voor de eco-regelingen. Met slechts enkele klikken kunt u verschillende scenario's doorrekenen en bepalen welke eco-regelingen het meest voordelig zijn voor uw bedrijf.

 

Blijf up-to-date met CAV Agrotheek

We begrijpen dat de landbouwwereld constant in beweging is. Daarom nodigen we u uit om de laatste ontwikkelingen over het GLB en het 7e Actieprogramma te volgen via onze website en de website van RVO. Wilt u persoonlijk advies of meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Onze adviseurs komen graag bij u langs om u verder te informeren en samen een toekomstbestendig plan op te stellen.

CAV Agrotheek CARE

Agrotheek ontzorgt telers door middel van advies en als leverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaden, bloembollennetten, bedrijfsbenodigdheden en diverse diensten.

Agrotheek is een gevestigde naam in alle sectoren van de landbouw en biedt naast advies ook een rijk pakket aan diensten aan. Op deze manier kunnen wij u in het hele teeltseizoen ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Uw bedrijfsrendement is leidend in ons dagelijks handelen. Met Agrotheek heeft u altijd zicht op een goed resultaat. Met een breed team van ervaren specialisten kan Agrotheek u als teler helpen bij elke teelt.  
Agrotheek CARE.

Kernwaarden

  • Sterk netwerk
  • Teeltspecialisten
  • Dichtbij
  • Ontzorgt

Lees meer over wat wij doen