CAV Agrotheek: Innovatie in Bloembollenteelt
Zoeken
  • Bloembollen

    Bloembollen

Bloembollen

Ons land, beroemd om zijn uitgestrekte bloembollenvelden, profiteert van het vlakke zeekleiklimaat en de voedselrijke kleigrond, ideaal voor het kweken van bloembollen. Deze combinatie zorgt voor indrukwekkende opbrengsten per hectare en een schitterend kleurenpalet dat jaarlijks toeristen van over de hele wereld aantrekt.

 

Bij CAV Agrotheek delen we onze uitgebreide kennis en expertise op het gebied van bloembollenteelt. Wij zetten ons in voor de bloembollentelers door het organiseren van informatieve bijeenkomsten en het aanleggen van proefvelden. Dit doen we zowel voor de open teelten als voor de broeierijen onder glas, om telers te voorzien van de nieuwste inzichten en technieken.

 

Vanuit onze productiefaciliteit in Emmen, CAV Products, bieden wij een breed scala aan hoogwaardige bloembollennetten. Ons assortiment bevat buisnetten en vlaknetten in diverse maten, die ontworpen zijn om te voldoen aan de specifieke behoeften van bloembollentelers in Nederland en daarbuiten.

 

Duurzaam telen

CAV Agrotheek zet zich in voor duurzame teeltmethoden. Wij verkennen innovatieve oplossingen zoals het gebruik van plantversterkers en bladmeststoffen om de afhankelijkheid van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Dit draagt bij aan een verantwoorde en duurzame teeltwijze die uw rendement niet in gevaar brengt.

 

Bloembollennetten

In onze eigen productiefaciliteit produceren wij bloembollennetten op maat, waarbij wij rekening houden met de wensen en behoeften van de kwekers. Onze expertise en persoonlijke benadering zorgen voor kwalitatief hoogstaande producten met korte communicatie- en logistieke lijnen.

InFlow Schuimen

InFlow Schuimen

Een gezonde start van uw bollenteelt begint met de juiste behandeling van uw plantmateriaal tegen schimmels, mijten en stengelalen. Met InFlow schuimen worden ontsmettingsmiddelen in een perfect samengestelde schuimhoeveelheid aangebracht, veilig en efficiënt. CAV Agrotheek verhuurt schuimmachines waarmee u snel en gemakkelijk uw plantmateriaal kunt ontsmetten. Ons innovatieve 'InFlow schuimen' biedt vele voordelen en is emissievrij, met officiële toelating. Wij hebben zes eigen mobiele schuimmachines tot beschikking, en we helpen u graag bij de installatie en instelling ervan.

Meer informatie over InFlow Schuimen

Kennis en Producten

Innovatie en onderzoek staan bij ons centraal, met een focus op vuurbeheersing en bolbehandeling. Dit stelt ons in staat om de kwaliteit en opbrengst van uw bloembollen te verhogen met minder gewasbeschermingsmiddelen. Bij CAV Agrotheek vindt u de expertise voor al uw vragen over bloembollenteelt, van tulpen tot lelies en bollennetten. Met ons team van specialisten verzekeren we u van complete ondersteuning voor een succesvolle en duurzame teelt.

 

Maak kennis met het bloembollenteam

Producten en diensten

InFlow schuimen

Lees verder

Gewasbeschermingsmiddelen

Lees verder

Bloembollennetten

Lees verder