Veehouderij - CAV Agrotheek CARE
Zoeken
  • Veehouderij

    Veehouderij

Veehouderij

In de wereld van veehouderij is passie voor het vak een drijvende kracht achter succes. Bij CAV Agrotheek begrijpen we dat veehouder zijn meer is dan een beroep; het is een levenswijze waarbij de toewijding aan uw dieren, uw bedrijf en uw vakmanschap centraal staat. Deze toewijding vormt de basis van een succesvolle onderneming, verrijkt door generaties van kennisoverdracht.

 

De veehouderijsector is continu in beweging, geconfronteerd met schaalvergroting, technologische innovaties zoals melk- en voerrobots, en de uitdaging om te voldoen aan de steeds veranderende milieu- en overheidsvoorschriften. In deze complexe en dynamische omgeving is het cruciaal om als ondernemer weloverwogen keuzes te maken die het welzijn van uw dieren en de duurzaamheid van uw bedrijf waarborgen.

 

Kennisoverdracht

Bij CAV Agrotheek zetten we ons in voor de veehouderij door niet alleen proefvelden aan te leggen, maar ook door kennisdelingsbijeenkomsten te organiseren. Dit bevordert een continu leer- en groeiproces onder veehouders, gericht op het optimaliseren van bedrijfsvoering en het behalen van duurzaam succes.

Eiwitproductie voor een duurzame toekomst

Eiwitproductie voor een duurzame toekomst

In lijn met de principes van kringlooplandbouw is de productie van eiwitten op uw eigen bedrijf essentieel voor het verminderen van CO2-uitstoot. Bij CAV Agrotheek begrijpen we dat er verschillende maatregelen zijn die u kunt nemen om dit te bereiken, zoals het telen van gewassen zoals luzerne, veldbonen en klaver. Veldbonen, bijvoorbeeld, bieden talloze voordelen. Deze vlinderbloemige planten zijn rijk aan eiwitten en zetmeel, hebben een hoge opbrengstpotentie, en leveren stikstof voor toekomstige teelten. Voederbieten zijn ook uitstekende opties voor ruwvoer. Onze veehouderijspecialisten zijn deskundig in ruwvoerteelt en kunnen u helpen berekenen hoe zelfgeproduceerd ruwvoer het beste in uw rantsoen past en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Project: Het sluiten van de kringloop met veevoer uit veldbonen

Expertise in veehouderij

De uitdagingen van productieplafonds en strenge overheidsreguleringen vragen om deskundige ondersteuning. Onze veehouderijspecialisten zijn uitgerust met diepgaande kennis en praktische tools om u te adviseren over het beheer van mineralenruimte en het naleven van regelgeving. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf niet alleen voldoet aan de huidige normen, maar ook voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen.

 

Uw partner in veehouderij

CAV Agrotheek staat als uw partner klaar om de prestaties van uw veehouderijbedrijf te optimaliseren. We richten ons op bodem, bemesting, en gewassen - de fundamenten van uw bedrijfsstrategie die direct invloed hebben op het ruwvoerproces en daarmee op de gezondheid en productiviteit van uw vee. Onze expertise in meststoffen en bodemverbeteraars ondersteunt dit proces, waarbij de keuze van het juiste uitgangsmateriaal essentieel is voor het behalen van optimale resultaten.

 

Bij CAV Agrotheek begrijpen we de uitdagingen waarvoor u als veehouder staat. Onze missie is om u te voorzien van de kennis, producten, en diensten die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Samen streven we naar een duurzame en succesvolle toekomst in de veehouderij.

Extra informatie

Lees hier ons Privacy statement

Producten en diensten

Meststoffen

Lees verder

Gewasbeschermingsmiddelen

Lees verder

Collecteren & Inkoop granen

Lees verder