CAV Agrotheek CARE - Grond-, plant- & wateranalyse
Zoeken
  • Grond & plant analyse

    Grond & plant analyse

Grond-, plant- & wateranalyse

Grond-, plant- of wateranalyse geeft u meer inzicht en ondersteuning bij het maken van de juiste keuze voor uw teelt. 

Aan de hand van een grondmonster weet u precies welke chemische en fysische eigenschappen er wel of niet in de grond aanwezig zijn. Ook krijgt u meer inzicht in de structuur van de bodem.

U kunt een grondmonster zelf steken en verzamelen, de benodigdheden (grondmonsterzakken, mineralengrondboor- en duimpje) hiervoor kunt u afhalen in Wieringerwerf.

CAV Agrotheek biedt als service aan om de stikstof (N) in uw grond te meten. Op de juiste wijze wordt het grondmonster geanalyseerd door onze medewerkers. Binnen twee werkdagen heeft u de uitslag binnen via uw teeltadviseur of rechtstreeks doorgebeld door onze binnendienstmedewerkers.

De grondmonsters kunt u ook via ons laten opsturen naar erkende laboratoria. De uitslag van de grondmonsters heeft u dan meestal binnen 5 werkdagen.

Wilt u meer weten dan alleen het stikstofgehalte? Dan zenden wij het grondmonster naar een gespecialiseerd bedrijf. 

Nieuwe percelen

Vergeet niet voor uw nieuw in gebruik te nemen percelen een grondmonster te laten nemen. Om een bemestingsplan te maken, dient u van elk perceel dat u in gebruikt heeft, met een maximale perceelsgrootte van 5 hectare, een geldig grondmonster in uw bezit te hebben. Dit grondmonster mag u niet zelf nemen, maar moet u laten nemen door een erkend onderzoeksbedrijf.

Bodemscan

Om gedetailleerder gegevens te verzamelen over uw percelen kunt u er voor kiezen een bodemscan te laten uitvoeren. Een bodemscan is een goede basis om u te verdiepen in precisielandbouw. Volg hiertoe het ‘Stappenplan tot succes’.   

Plantanalyse

Bij plantanalyse moet u denken aan het onderzoeken van verdachte planten. Vaak zijn dit moeilijk te herkennen ziektes, die met de microscoop beter te zien zijn. Wij kunnen de verdachte planten naar een erkend laboratorium zenden, het rapport volgt meestal binnen 5 werkdagen en ontvangt u per e-mail.

Wateranalyse

Wilt u uw bronwater of beregeningswater laten meten op zuurtegraad (pH), zoutgehalte (EC) of andere metingen laten verrichten? Wij verzenden het watermonster naar een erkend laboratorium. Het rapport volgt meestal binnen 5 werkdagen en ontvangt u per e-mail.

Meetapparatuur

CAV Agrotheek verkoopt diverse meetapparatuur voor het meten van de pH- of EC-waarde van water. U kunt deze meters aanschaffen bij de balie van de Verkoop Binnendienst in Wieringerwerf.

Kalibratie van deze apparatuur kunt u laten doen door een van onze binnendienstmedewerkers. 

U kunt ook ijkvloeistof kopen om dit zelf te doen, deze producten zijn bij ons verkrijgbaar.

CAV Agrotheek CARE

Agrotheek ontzorgt telers door middel van advies en als leverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaden, bloembollennetten, bedrijfsbenodigdheden en diverse diensten.

Agrotheek is een gevestigde naam in alle sectoren van de landbouw en biedt naast advies ook een rijk pakket aan diensten aan. Op deze manier kunnen wij u in het hele teeltseizoen ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Uw bedrijfsrendement is leidend in ons dagelijks handelen. Met Agrotheek heeft u altijd zicht op een goed resultaat. Met een breed team van ervaren specialisten kan Agrotheek u als teler helpen bij elke teelt.  
Agrotheek CARE.

Kernwaarden

  • Sterk netwerk
  • Teeltspecialisten
  • Dichtbij
  • Ontzorgt

Lees meer over wat wij doen