Even voorstellen: Niek Goudsblom - CAV Agrotheek
Zoeken
  • Nieuws

    Nieuws

Nieuws

Even voorstellen: Niek Goudsblom

Even voorstellen: Niek Goudsblom

Opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in Sint Maarten, had Niek ook akkerbouwer kunnen worden. Toch koos hij zijn eigen weg en is hij sinds 1 september bij CAV Agrotheek in dienst gekomen als teeltadviseur akkerbouw. Niek is volop in opleiding en bezoekt met zijn collega’s klanten om de kneepjes van het vak te leren.

 

Zaad

Na het behalen van zijn diploma mbo-plantenteelt heeft Niek ruim een jaar thuis meegewerkt op het familiebedrijf. Niek: ”Ik kreeg niet het gevoel, dat daar ook echt mijn toekomst lag, maar wist ook niet precies wat ik wel wilde. Daarom heb ik gekozen voor een opleiding waar ik alle kanten mee op kan en heb ik in Dronten in deeltijd de hbo-opleiding bedrijfskunde en agribusiness gevolgd.” Niek heeft tegelijkertijd 3,5 jaar bij Enza Zaden in Enkhuizen gewerkt als Sales business support specialist. Hij had een ondersteunende rol in de verkoop en de introductie van nieuwe producten en was de schakel tussen het hoofdkantoor in Enkhuizen en de buitenlandse vestigingen.

 

 

Het werken als teeltadviseur is een ervaringsvak en is niet zo uit een boek te leren.

 

 

Ervaringsvak

Maar fulltime kantoorwerkzaamheden uitvoeren en de lange reistijd deden Niek besluiten op zoek te gaan naar een andere baan: ”Ik ben bij CAV Agrotheek terecht gekomen via Nils van Straten, die ik regelmatig privé spreek. Een baan als teeltadviseur had ik wel in gedachten. Nils heeft mij het laatste zetje gegeven om te solliciteren. Toen er een vacature was heeft hij mijn naam laten vallen. Bij Enza had ik ook in de buitendienst gekund, maar ik het miste het boerenleven. CAV Agrotheek is een heel ander type bedrijf. In mijn inwerkperiode werk ik overal in het bedrijf mee. Ik zit aan de balie, werk bij de verkoop binnendienst of ben op pad met een teeltadviseur. Het werken als teeltadviseur is een ervaringsvak en is niet zo uit een boek te leren. Weersinvloeden spelen een grote rol. Ik ga veel met mijn collega’s mee naar klanten en het veld in. Collega’s dragen zaken aan, als zij denken dat ik er iets van kan leren. Door het bedrijf en mijn werkervaring thuis weet ik natuurlijk al het een en ander. Ik hoop dat ik straks niet alleen van waarde kan zijn voor mijn klanten, maar ook nieuwe klanten kan binnenhalen.”

 

Prijsverhoging

“CAV Agrotheek is een bijzonder bedrijf. Vanuit de verbinding met de coöperatie bekijkt men zaken toch anders dan in een gemiddeld commercieel bedrijf. Vanaf januari 2023 worden door fabrikanten prijzen voor gewasbeschermingsmiddelen flink verhoogd. Wij stimuleren onze klanten om gewasbeschermingsmiddelen voor komend voorjaar nu nog voor de lagere prijs in te kopen. Een commercieel bedrijf zou ervoor kiezen, de huidige voorraad volgend jaar tegen de dan geldende prijs te verkopen. Maar bij CAV Agrotheek staat het belang van de leden en klanten voorop. Dat vind ik een mooi uitgangspunt.”