Neosol: De oplossing voor bodemproblemen!
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

De oplossing voor bodemproblemen!

Door het intensieve gebruik van de bodem is de kwaliteit daarvan geleidelijk afgenomen en worden er tal van problemen zichtbaar. Denk aan: verdichting, erosie, slechte beworteling en afname van humus. De huidige klimaatomstandigheden zorgen ervoor dat de effecten worden versterkt.

 

Neosol helpt de landbouwer op een eenvoudige en goedkope manier om het herstel en de kwaliteit van de bodem te versnellen en te verhogen.

Na jarenlang proeven en wetenschappelijk onderzoek, is de effectieve werking van Neosol geen fictie maar een keihard feit.

Vooral zavel, zandleem tot zware klei en leembodems lenen zich uitstekend voor de werking van Neosol.

 

Neosol valt onder de biostimulanten en richt zich specifiek op de werking van bodem organismen die mede verantwoordelijk zijn voor een goede omzetting van organische bestanddelen (gewasresten, groenbemesters, compost) naar effectieve humus.

 

Neosol bevat essentiële mineralen en polysachariden, die voor de micro-organismen in de bodem onmisbaar zijn om goed (co)-enzymen te produceren die noodzakelijk zijn om organisch materiaal af te breken. Hierdoor past het uitstekend in een systeem waarbij maatregelen genomen worden zoals groenbemesters, compost, ect.

 

De activiteit van met name schimmels, hebben een zeer positief effect op zowel structuur (porositeit, vochthuishouding en bewerkbaarheid) als het vasthouden van vocht en het efficiënt aanleveren van nutriënten voor het gewas. 

  • Stimulering van de bodem microflora en enzymen processen
  • Betere omzetting van organisch materiaal
  • Opbouw van het klei-humus complex
  • Betere bodemstructuur en binding van minerale voedingstoffen
  • Betere wortelontwikkeling
  • Voor een optimale werking Neosol toepassen vanaf eind juli.

 

 

Download hier de brochure

Agenda

17 jul

Licentiebijeenkomst...

17 juli 2024
8 okt

IPM-KBA certificaat

8 oktober 2024