Even voorstellen: Dolf Stam - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Even voorstellen: Dolf Stam

Even voorstellen: Dolf Stam

1 mei is Dolf Stam uit Wervershoof bij CAV Agrotheek in dienst gekomen als loodsmedewerker en chauffeur. Dolf levert bestellingen af bij klanten, daarnaast werkt hij in de loods en op het laadplein om bestellingen voor klanten in te laden of bulkverpakkingen van bijvoorbeeld potgrond te verwerken.

 

Kleinere wereld

Dolf kende CAV Agrotheek wel van naam door de gewasbeschermingsmiddelen, maar veel van de producten zijn nieuw voor hem. “Ik heb hiervoor 13 jaar als chauffeur bij Action gewerkt om de winkels te bevoorraden. In het begin reed ik ook naar België en Noord-Duitsland, maar de laatste jaren alleen in Nederland. Daarvoor werkte ik 15 jaar als internationaal chauffeur bij Gam Bakker. Mijn wereld is in de loop der jaren dus steeds kleiner geworden.”, grapt Dolf. “Maar in de transportwereld, en ook bij Action zijn werkdagen wel heel erg lang. Toen ik bij Action startte hadden zij 250 winkels. Nu zijn het er meer dan 2.000 en werken er maar liefst 50.000 mensen. Dan verandert er echt wel wat binnen een bedrijf.”

 

Dolf vindt CAV Agrotheek een leuk bedrijf:

Het is menselijk. Collega's, maar ook klanten zijn vriendelijk.

 

Niet vast aan stuur

“Bij een klant sprak ik teeltspecialist Arno Hogendijk. Een aantal jaren terug had hij mij al eens benaderd, omdat hij dacht dat het werken bij CAV Agrotheek wel wat voor mij zou zijn. Arno vroeg mij of ik vast aan mijn stuur zat. We zijn in gesprek gegaan en nu werk ik vier dagen per week. De automatische piloot van het werken bij Action staat uit en nu staan mijn hersens weer aan. Het werken bij CAV Agrotheek voelt voor mij als een groot avontuur. Pas kwam er een schip met kunstmest aan. Na het lossen hebben we dat in big bags opgezakt. Veel dingen zijn nieuw voor mij, zoals de auto die in bulk de kunstmest in de silo kan blazen. De producten waar ik nu mee werk hoef ik - in tegenstelling tot mijn vorige baan - niet zelf meer te versjouwen, hier staat er een heftruck klaar.”

 

Zuinig op zijn

Dolf vindt CAV Agrotheek een leuk bedrijf: “Het is menselijk. Collega’s, maar ook de klanten zijn vriendelijk. Mensen zijn hier positief ingesteld. Als er iets is wordt er naar een oplossing gezocht. Ik hoop dat ik het hier een aantal jaren met plezier mag werken, maar ik maak nooit plannen voor de hele lange termijn. De sfeer is hier goed, het is sociaal. Jeanette houdt bijvoorbeeld de rouwadvertenties uit de krant bij, dat raakt mij. Dan weten wij als chauffeur ook, dat als wij bij een bedrijf komen, wat er eventueel kan spelen. Er is aandacht voor elkaar. Met 70 mensen houden wij hier de boel draaiende. Daar moeten we zuinig op zijn.”

Agenda

8 okt

IPM-KBA certificaat

8 oktober 2024