Even voorstellen: Jeroen Mooij - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Even voorstellen: Jeroen Mooij

Even voorstellen: Bram Moras

Materialen en machines die door klanten naar de werkplaats van CAV Agrotheek worden gebracht, komen sinds 1 februari onder de hoede van Jeroen Mooij (49). Als monteur zorgt hij voor het onderhoud van de zit-, bos- en grasmaaiers en al het andere dat ter reparatie wordt aangeboden. Ook springt Jeroen bij in de loods, als het nodig is. Geen enkele motor heeft een geheim voor hem, want van jongs af aan spelen auto’s een belangrijke rol in zijn leven.

 

Elke dag hetzelfde

Auto’s hebben altijd al de interesse gehad van Jeroen. Na het behalen van de mbo-opleiding 2e monteur besloot hij dan ook op te gaan voor het diploma 1e monteur. Maar tijdens deze opleiding sloeg de twijfel bij hem toe: “Elke dag in de garage bleek hetzelfde, met steeds weer dezelfde onderhoudsbeurten. Daar had ik weinig trek in. Daarom heb ik een overstap gemaakt naar de bloembollen en ben ik in de lelies bij Sande bv in ’t Zand gaan werken. In het lelieseizoen zat ik in de winter op de heftruck en hield ik de sorteerlijnen in de gaten. Zomers werkte ik op het land en deed ik het onderhoud van alle materialen.”

 

Variatie

Nadat Sande de bedrijfsactiviteiten wijzigde, heeft Jeroen een overstap gemaakt naar een wegenbouwbedrijf als onderhoudsmonteur en kraan- en shovelmachinist. Daarna heeft hij bij Grasdrogerij Hartog als stoker gewerkt en onderhield hij in de winterperiode alle machines, voordat hij bij CAV Agrotheek solliciteerde. Al zijn interesses en de werkervaring die Jeroen heeft opgedaan, komen in zijn huidige baan bij elkaar. Maar bovenal vindt Jeroen de variatie in zijn werk bij CAV Agrotheek belangrijk: “Ik werk normaal gesproken in de werkplaats, maar als het druk is kan ik een uur later in de loods bezig zijn, of op de auto zitten om bestellingen af te leveren. Als ik elke dag hetzelfde kunstje moet doen, heb ik er snel genoeg van. Ik vind het leuk als ik van tevoren niet weet, wat de dag mij brengt.’’

 

Ik werk normaal gesproken in de werkplaats, maar als het druk is kan ik een uur later in de loods bezig zijn, of op de auto zitten om bestellingen af te leveren.

 

Gewasbeschermingsmiddelen

Bij CAV Agrotheek zit Jeroen prima op zijn plek: “Iedereen steekt hier graag zijn handen uit de mouwen. En ik kan hier nog enorm veel leren. De gewasbeschermingsmiddelen vind ik interessant. Het zijn chemische producten. Het is erg belangrijk, dat hierbij goed wordt gelet op de veiligheidsmaatregelen. Binnenkort ga ik daarom een cursus volgen om te leren hoe ik er volgens de regels mee om kan gaan.”

Agenda

8 okt

IPM-KBA certificaat

8 oktober 2024