Even voorstellen: John Groot - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Even voorstellen: John Groot

Even voorstellen: John Groot

John Groot uit Wervershoof (45) is begin juni in dienst gekomen bij CAV Agrotheek en heeft de functie van bedrijfsleider op zich mogen nemen. Hij heeft 19 jaar bij tuincentrum de Boet in Hoogwoud gewerkt. Gestart als magazijnbediende, heeft hij daar in de loop der jaren alle voorkomende werkzaamheden in het transport en logistiek voor zijn rekening genomen.

 

Kersthandel

Bij de Boet heeft John heel wat kilometers gemaakt op de vrachtwagen: “Ik haalde planten op bij de kwekers of de bloemenveiling in Aalsmeer. Verder was ik verantwoordelijk voor de logistiek van de kersthandel bij de Boet. Direct na de zomervakantie komen daar 30 trailers met kerstspullen en cadeauartikelen binnen. Alle inkomende goederen gingen door mijn handen. De producten worden gesorteerd op kleur of thema, ingeboekt en opgeslagen. De werkzaamheden die in het magazijn bij CAV Agrotheek uitgevoerd worden zijn gelijk, maar de producten zijn natuurlijk wel heel anders.”

 

Ik hoop, dat ik samen met mijn collega’s uit het magazijn een goed team kan vormen.

 

Magazijnbeheer

Maar na 19 jaar bij de Boet vond John het tijd voor een andere uitdaging: ‘’Via een bevriende oud-collega heb ik gevraagd of ik eens zou mogen kijken bij CAV Agrotheek. Ik heb een rondleiding gekregen en mocht een dag proefdraaien, dat sprak mij erg aan. Net nadat ik gestart ben, is mijn oud-collega weggegaan en is mij gevraagd, of ik de functie van bedrijfsleider over zou willen nemen. Bij mijn oude werkgever heb ik niet alleen veel ervaring opgedaan in transport en logistiek, maar ook in de automatisering van het voorraadbeheer. Met de ontwikkeling en de inrichting van het nieuwe magazijnbeheersysteem bij CAV Agrotheek valt veel winst te behalen. Daarbij is ook de sfeer in het bedrijf is erg goed. Mijn collega’s zijn erg vriendelijk en er wordt hier hard gewerkt. Hoewel ik nog veel moet leren, word ik overal bij betrokken. Peter de Caluwé nam mij gelijk mee naar het graanoverleg. Alles rondom het graan is nieuw voor mij, maar het is fijn om te merken dat mijn collega’s proberen mij direct zoveel mogelijk informatie mee te geven.”

 

Team

John hoopt veel voldoening te halen uit zijn functie als bedrijfsleider. Hij houdt ervan om door te werken en aan het eind van de dag tevreden naar huis te gaan: ”Ik hoop, dat ik samen met mijn collega’s uit het magazijn een goed team kan vormen. Ik vind het belangrijk goed te luisteren, zodat de mensen waar je mee samenwerkt, zich gehoord voelen. Iedereen doet er toe. Het is fijn om met mensen te mogen werken, die iets voor elkaar over hebben. Als je weet, dat je op elkaar kunt bouwen, geeft dat een fijne werksfeer. Zonder heel veel tegen elkaar te hoeven zeggen, vormen we al een geoliede machine. Ik begin mij al echt thuis te voelen.”

Agenda

26 feb

Licentiebijeenkomst Brassica

26 februari 2024