Even voorstellen: Laura van Wolferen - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Even voorstellen: Laura van Wolferen

Even voorstellen: Dolf Stam

Assistent bedrijfsleider in wording: Laura van Wolferen, sinds 1 juli werkzaam bij CAV Agrotheek. Laura draait als winkelmedewerker mee om de klanten en het assortiment te leren kennen. Als geboren en getogen Wieringerwerver kent ze het bedrijf CAV Agrotheek van jongs af aan.

 

Zadelmak

Paarden spelen een belangrijke rol in het leven van Laura. Niet alleen lopen er paarden bij huis, ze heeft veel paarden zadelmak gemaakt en afgericht: “Ik werkte voor trainings-, handelsstallen en particulieren en trainde dressuurpaarden tot op een bepaald africhtingsniveau. Doordat Laura een blessure opliep tijdens het rijden, moest ze het werken met paarden opgeven: “Natuurlijk is het hartstikke leuk om met paardrijden je geld te kunnen verdienen. Maar paarden zadelmak maken tot je 65e, wordt toch wel erg lastig.”

 

 

Niet alleen zijn paarden mijn passie, ik houd ook van het management en de zaken erom heen

 

 

Onderhoud

Nadat ze gestopt is met de paarden, heeft zij een baan gezocht die bij haar opleiding paste en heeft zij een aantal jaren bij Ruiter & Dier Zeeman in Winkel gewerkt. Tijdens haar opleiding Diermanagement in Leeuwarden heeft Laura veel geleerd over commerciële zaken en management bij het houden van dieren. Laura: “Niet alleen zijn paarden mijn passie, ik houd ook van het management en de zaken erom heen, zoals de verzorging, voeding, het gras en de weide-afrastering. Bij het houden van dieren speelt goed onderhoud een grote rol. Buiten afrasteringsmaterialen zijn werkschoenen, goede werkkleding en gereedschap ook belangrijk. Er komt altijd onderhoud bij kijken en ik kan klanten hierin goed adviseren. Ik vind het belangrijk dat het assortiment van de winkel past bij de doelgroep die CAV Agrotheek voor ogen heeft. Daarnaast kijk ik ook goed naar de indeling van de winkel. Klanten moeten ons nog beter weten te vinden. Veel mensen weten nog niet, dat zij als particuliere klant ook welkom zijn.”

 

Niet alleen een cap of laarzen

CAV Agrotheek is wel een heel ander bedrijf dan een klein familiebedrijf, merkt Laura: “CAV Agrotheek is een veel grotere organisatie met veel meer doorgroeimogelijkheden. Hier kan ik een volgende stap maken in mijn carrière. De coöperatie met haar leden heeft een groot bereik in onze regio. De advisering door de buitendienst, de hoeveelheid grondstoffen en producten die geleverd worden zijn van een heel andere orde van grootte dan dat je als bedrijf alleen een cap of een paar laarzen verkoopt. Dat verschil spreekt mij erg aan, ik kan daar veel van leren. Bij CAV Agrotheek krijgen wij de mogelijkheid om breed te kijken. Ideeën worden gewaardeerd en er wordt naar geluisterd. Het management geeft ruimte om nieuwe dingen te kunnen ontwikkelen. Nieuwe dingen zijn niet altijd beter, maar als bedrijf moet je wel vooruit blijven kijken. De maatschappij maakt een ontwikkeling door en kijkt anders tegen zaken aan dan vroeger. Daarin moeten wij wel mee.”

Agenda

11 jul
11 jul
8 okt

IPM-KBA certificaat

8 oktober 2024