Folder Rassenadvies Maiszaad 2024 - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Folder Rassenadvies Maiszaad 2024

CAV Agrotheek heeft ook voor 2024 weer een uitgebreid assortiment maïsrassen samengesteld. Naast de aanbevolen rassenlijst vindt u ook informatie en advies over ontsmetting, zaaihoeveelheid en bemesting. Onze samengestelde selectie bestaat uit zeven rassen die zich zowel in de praktijk als op verschillende maïsdemovelden hebben bewezen. Naast indrukwekkende zetmeelopbrengsten en voederwaarde zijn deze rassen specifiek gekozen vanwege hun uitstekende landbouwkundige eigenschappen.

 

Hieronder enkele opvallende maïsrassen voor het komende seizoen:

LG 31.206 - Zeer vroege snijmaïs (FAO 205)

Zeer hoge drogestofopbrengst: 100*

Hoogste VEM-opbrengst: 102*

Goede beginontwikkeling: 7,5*

Stevig: 7,5*

Beperkt beschikbaar!

 

Skipper - Ultra vroege snijmaïs (FAO 180)

Prima opbrengst

Goed zetmeelgehalte

Zeer geschikt voor late zaai

De vroegste in rassenbulletin Ultra Vroeg

 

SY Silverbull - Uitstekende builen- en kopbrandtolerantie (FAO 180)

Hoge verteerbaarheid

Stevig

Zeer lage kolfinplanting

Uitstekende builen- en kopbrandtolerantie Korit 420 FS of Starcover Force

 

CropSeed maiszaad
 
 
 

Korit 420 FS of Starcover Force

Het afgelopen jaar moesten enkele percelen opnieuw worden ingezaaid vanwege vogelvraat door kauwen of kraaien. Voor het komende jaar raden wij een ontsmetting met Korit aan als een effectief alternatief tegen vogelvraat. Mocht u geen overlast of schade verwachten van kauwen en kraaien, dan is Starcover-Force een uitstekend alternatief, speciaal ontwikkeld voor een snelle beginontwikkeling met enige bescherming tegen ritnaaldenvraat.

 

Met Agrility haal je meer uit je mais

Daarnaast introduceren wij met trots Agrility, een online platform van Limagrain. Agrility biedt een waardevolle tool om meer rendement uit uw maïsteelt te halen, niet alleen voor de oogst van 2024, maar ook voor het herkennen van problemen en het ontdekken van mogelijkheden voor toekomstige teelten op uw perceel. Interpretaties en beelden verschaffen een nauwkeurig beeld van bodem- en bouwvoorwaarden, waarmee gericht kan worden ingespeeld op toekomstige teelten.

Agenda

26 feb

Licentiebijeenkomst Brassica

26 februari 2024