Folder Rassenadvies Zaaiuien Oogst 2024 - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Folder Rassenadvies Zaaiuien Oogst 2024

Benieuwd naar de beste rassenkeuze voor zaaiuien in het oogstseizoen van 2024? Ontdek in onze nieuwe folder belangrijke informatie en adviezen om uw uienteelt te optimaliseren en de opbrengst te verbeteren. Hierbij dient u rekening te houden met de kwaliteit, opbrengst en de duur van de bewaarperiode. Naast het juiste ras spelen andere factoren een steeds belangrijkere rol bij het maken van de juiste teeltkeuze voor (zaai)uien.

 

Duurzame Teeltfactoren

In de afgelopen jaren zijn verschillende duurzame teeltfactoren steeds belangrijker geworden bij de teelt van (zaai)uien. Dit omvat onder andere beperkingen in de beschikbaarheid van chemische onkruidbeheersing en de groeiende problemen met fusarium, met name op grondgebied.

 

Mechanische Oplossingen

Mechanische oplossingen, zoals GPS- en camera gestuurde technieken, bieden effectieve mogelijkheden om onkruidbeheersing aan te pakken. Het is van essentieel belang om deze oplossingen in overweging te nemen voordat u gaat zaaien, zodat u het meest geschikte teeltsysteem kunt kiezen dat past bij uw bedrijfsvoering.

 

Insectenbeheersing

Er is de laatste jaren een toename van schade door verschillende insecten. De steriele-insectentechniek van De Groene Vlieg bestaat al vele jaren en biedt een effectieve en duurzame methode voor plaagbeheersing van de uienvlieg. Uw teeltadviseur kan u informeren over deze methode en CAV Agrotheek kan deze dienst volledig voor u verzorgen.

Voor meer informatie over de rassenkeuze, teeltfactoren en duurzame oplossingen voor uw zaaiuien in oogst 2024, raden we u aan de volledige folder "Rassenadvies Zaaiuien" te downloaden. Hierin vindt u waardevolle richtlijnen en adviezen om uw uienteelt tot een succes te maken.

 

CropSeed Wintertarwe

Agenda

11 jul
11 jul
8 okt

IPM-KBA certificaat

8 oktober 2024