Knolbehandeling aardappelen - CAV Agrotheek
Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Knolbehandeling aardappelen

Knolbehandeling
 
Een knolbehandeling kan worden overwogen tegen rhizoctonia en zilverschurft (tafel aardappelmarkt). Beoordeel het pootgoed op de aanwezigheid van rhizoctonia en zilverschurft en de mate waarin. Stel op basis daarvan vast of/en welke behandeling en welk product het beste past.
 
Een goed uitgevoerde knolbehandeling beschermt de jonge stolonen tegen aantasting door rhizoctonia vanaf de knol en tegen zilverschurft op de nieuwgevormde knollen. Uit proefresultaten en praktijkervaring is gebleken dat het vroegtijdig behandelen van uw uitgangsmateriaal, een beter resultaat geeft in de opbrengst.
 
Advies en werkingstabel

*Emesto Silver en Emesto Prime hebben een (voorlopig) opgebruiktermijn tot 01-03-2022.   

Wilt u alleen behandelen tegen rhizoctonia? Kies dan voor Monarch, wat een zachter product is voor uw uitgangsmateriaal. 


Aandachtspunten verwerking vloeibare producten:

  • De vloeibare producten Emesto Silver en Monarch toepassen met gebruik van schijfvernevelaar in combinatie met een rollenband.
  • Aanvullen tot totaal 1 liter vloeistof  voor een betere verdeling.
  • Zorg voor een constante stroom product over de rollenband.
  • Laat na de behandeling het pootgoed weer zo snel mogelijk droog worden.

 

Bij de knolbehandeling kunt u gebruik maken van onze Potato Care.

Een uitermate geschikt apparaat, uitgerust met Mafex-vernevelapparatuur, welke door middel van een speciale rollenband de bedekking op de aardappelen goed uitvoert. U kunt uw aardappelen behandelen wanneer zij nog vóór het witte puntjes stadium zijn. Langere spruiten moeten eerst worden afgedraaid. Het advies is om de spruiten enkele dagen voordat de knolbehandeling wordt uitgevoerd, af te draaien.

Agenda

8 okt

IPM-KBA certificaat

8 oktober 2024