Zoeken
  • Nieuws

    Nieuws

Nieuws

Grasmengsels 2021

Extra Productie, voor Maaien en WeidenGrasmengels
Nieuw in ons assortiment is het graszaadmengsel: Extra Productie. Een uitgebalanceerd mengsel met 25 % diploïd Engels raaigras en 75% tetraploïd Engels raaigras. Deze verhouding past op elk maai en weideperceel waar drogestof- en eiwitproductie essentieel is. In dit grasmengsel zitten de nieuwste  rassen met de hoogste eiwit en drogestof-opbrengst. Ook de onderlinge doorschietdatum van de grassen ligt dicht bij elkaar (27- mei t/m 1 juni). Een perfect nieuw mengsel met een hoge kroonroestresistentie van alle 3 de grasrassen van 8,4 en meer.

 

Engels Raaigras Activa en Italiaans Raaigras
Voordelig gras inzaaien. Voor kortdurend graslandgebruik en voor uitsluitend maaien adviseren we HET goedkopere enkelvoudig Engels raaigras tetra Activa (van Dinter-Semo). Voor de keuze voor dit Engels raaigras hebben we voor de raseigenschappen rekening gehouden met de gunstige groei-eigenschappen die voor de veehouderij weer van belang kunnen zijn.

 

Abergain SugarGrass
Al enkele jaren hebben we het sugergrass ras Abergain in ons assortiment. Een topper in het Engels raaigras segment. Wij adviseren Abergain als enkelvoudig product of om door een ander ras of mengsel te mengen. Eventueel aangevuld met rode of witte klaver. Drogestof opbrengst cijfers relatief: 1e snede: 108, 2e snede; 104. Kroonroestresistentie; 8,5.

 

Klaver met Rhizobium-bacteriën

Dit jaar zal de rode klaver met Rhizobium-bacteriën behandeld zijn. Deze bacterie zorgt voor een stikstofbinding van de klaver. Op lang niet alle percelen zijn deze bacteriën aanwezig en voor een goede en zekere stikstofbinding is de rode klaver behandeld met deze noodzakelijke bacteriën.

 

Voor verdere vragen kunt u natuurlijk terecht bij onze teeltspecialisten.