Nieuwbouw bedrijfsloods - CAV Agrotheek
Zoeken
  • Akkerbouw

    Akkerbouw

  • Bloembollen

    Bloembollen

  • Groenteteelt

    Groenteteelt

  • Veehouderij

    Veehouderij

  • Sierteelt

    Sierteelt

  • Glastuinbouw

    Glastuinbouw

  • Sport & Hovenier

    Sport & Hovenier

  • Biologisch

    Biologisch

  • Fruit

    Fruit

  • Uw Groene Vakwinkel

    Uw Groene Vakwinkel

Groeien in akkers, bloeien in kennis

CAV Agrotheek, Uw agrarische innovatieve partner in product, kennis en advies

Akkerbouw

Akkerbouw

Bloembollen

Bloembollen

Groenteteelt

Groenteteelt

Veehouderij

Veehouderij

Sierteelt

Sierteelt

Onderzoek & Advies

Onderzoek & Advies

Glastuinbouw

Glastuinbouw

Sport & Hovenier

Sport & Hovenier

Biologisch

Biologisch

Fruit

Fruit

Uw Groene Vakwinkel

Uw Groene Vakwinkel

Lees nu het eerste FarmPlus Magazine

Klik hier

FarmPlus: Nieuwe naam, vertrouwde service

Lees meer

Ontdek FarmPlus: Open Dag op 15 maart!

Lees meer

Bijeenkomsten februari

Aanmelden kan hier
FarmPlus B.V.

FarmPlus B.V.

FarmPlus, uw deskundige partner in landbouw, specialiseert zich in het bieden van geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een duurzame en efficiënte teelt van voedselgewassen. Met een breed scala aan gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaden, bloembollennetten, en meer, streven wij ernaar uw bedrijfsrendement te optimaliseren. Ons ervaren adviseurs bieden waardevol advies en ondersteuning gedurende het hele teeltseizoen, met zowel traditionele als vernieuwende landbouwmethodes.

Wij staan voor innovatie en duurzaamheid, volgen de nieuwste ontwikkelingen in de landbouw op de voet. Ons team staat klaar om u te ondersteunen met op maat gemaakte adviezen, landbouwoplossingen, precisielandbouw en geïntegreerde teelt (ICM). Samen met u bouwen we aan een toekomstbestendige landbouw.

Lees meer over wat wij doen
Nieuwbouw bedrijfsloods

Nieuwbouw bedrijfsloods

 

De hoofdlocatie van de agrarische coöperatie CAV Agrotheek wordt uitgebreid. Achter het huidige pand aan de Zuidrak in Wieringerwerf komt een uitbreiding te staan met 2500 vierkante meter vloeroppervlakte en een aangebouwde overkapping van 800 vierkante meter. De nieuwe bedrijfshal wordt elf meter hoog.

 

"Het nieuwe pand gaat ons een hoop tijd voor het personeel en transporten schelen", zegt algemeen directeur Jeroen de Schutter. Donderdagmiddag werd de officiële eerste paal van de uitbreiding geslagen.

 

 

Tarweoogst

De nieuwe bedrijfshal maakt de opslaglocatie van graan en bloembollennetten in Slootdorp straks overbodig. "Die panden hebben we al verkocht. We gebruiken het dit jaar nog een keer voor de opslag tijdens de tarwe- en gerstoogst, aangezien het nieuwe gebouw pas aan het eind van het jaar klaar is. Maar daarna zijn al onze producten in de Wieringermeer gecentraliseerd op onze hoofdlocatie."

 

De Schutter legt uit wat het samenbrengen van graanopslag, bollennettenvoorraad en de kunstmest en bestrijdingsmiddelen op één plek aan winst oplevert.

 

"Vooral de voorraad aan netten voor de bloembollenteelt kost ons een hoop tijd. We hebben in Emmen onze eigen nettenfabriek. Daarvandaan komen vier vrachtwagens met netten per week deze kant op. Die worden allemaal opgeslagen in Slootdorp. Als in het najaar die netten aan de bollentelers moeten worden geleverd, rijdt onze chauffeur met de vrachtwagen van Wieringerwerf naar Slootdorp, gaat daar het pand binnen, zoekt een heftruck en moet daarna de juiste netten weten te vinden om zijn vrachtwagen mee te laden. Alles bij elkaar kost dat bijna een halve dag aan werk voordat hij op weg is. Met ons nieuwe pand kan dat straks in een half uur klaar zijn."

 

De nieuwbouw wordt namelijk 82 meter lang en dertig meter breed en wordt voor de helft voorzien van verrijdbare stellingen. "Daarin kan op elk van de vier etages vier pallets hoog worden gestapeld. Je moet het zien als van die archiefkasten van een museum of een bibliotheek. Alleen dan met tachtig ton gewicht erop. Elke stelling kun je verplaatsen, zodat je overal bij kunt komen. Hierdoor hebben we veel minder vierkante meters nodig dan we in Slootdorp hadden."

 

De helft van de nieuwe loods wordt straks bestemd voor de opslag van bollennetten. In de andere helft worden big bags met kunstmest op elkaar gestapeld en worden gewasbeschermingsmiddelen opgeslagen. "Hierdoor krijgen we ruimte in ons bestaande pand waar nu nog de kunstmest ligt voor de opslag van de graanoogst."

 

 

 

Woningbouw

De panden die de CAV achterlaat in Slootdorp hebben officieel als bestemming 'bedrijventrreinen'. "Ik ben eerder wel met een projectontwikkelaar bezig geweest om te kijken of daar woningbouw mogelijk was. Dat was toen financieel nog niet haalbaar. Maar de tijden zijn veranderd. Misschien ziet de gemeente het nu wel zitten om daaraan mee te werken. Het valt wel binnen de de bebouwde kom van het dorp", zegt directeur Jeroen de Schutter van CAV Agrotheek. De koper van de panden wil ze vooralsnog gaan verhuren als bedrijfsruimte, zo weet De Schutter.

 

Auteur: Mike Deutekom  Hoordhollands Dagblad

Previous Article Even voorstellen: Jeroen Mooij
Next Article Even voorstellen: Gé van der Vliet
Print
2356